50 godina molekularne biologije u Hrvatskoj
  Početna
  Vrijeme i mjesto održavanja
  Program
  Organizatori
  Odbori
  Kotizacija
  Registracija i predaja sažetaka
  Upute za autore
  Značajniji datumi
  Pokrovitelji
  Sponzori
  Izložba "Znanost u slici"
  Kontakt

 

 

U sklopu simpzija bit će prikazana izložba "Znanost u slici - skrivena stvarnost". Izložba je osmišljena i postavljena sa željom da se javnosti predstave vizualno atraktivne, a istodobno znanstveno-relevantne fotografije hrvatskih i stranih autora-istraživača u čije su nastajanje bile uključene najmodernije tehnike i znanja iz područja molekularne biologije i biokemije.

Koncept i izvedba izložbe rezultat je suradnje tri znanstvenice, dr.sc. Nevenke Meštrović-Radan, dr.sc. Anite Kriško i dr.sc. Vlatke Petrović. Izložba je postavljena u organizaciji Instituta "Ruđer Bošković" i Francuskog Instituta u Zagrebu uz potporu Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO Small Grants Scheme for Initiatives in Science & Society) i Ministarstva znanosti obrazovanja i športa RH.

Izložba je do sada održana tri puta, u popularnim prostorima gradskih središta, kao što su Fotoklub u Splitu (srpanj, 2006.), Medijateka Francuskog Instituta u Zagrebu (studeni, 2006.) i Gradska knjižnica u Zadru (travanj, 2007).

Detaljnije informacije o izložbi mogu se vidjeti na stranicama www.hidden-reality.net.